2015. január 9., péntek

Ír kocsma nagyon jó konyhával

Charlie P's Pub and Dining


A Währinger Strasse elején, elég közel a Votivkirchéhez található ez a kocsma. Kicsit más mint egy egyszerű Bécsbe költözött ír pub, mert fish and chipsen túl is meglepően finomakat lehet enni benne. 50 fajta csapolt és üveges sört, valamint cidert mérnek pintes poharakba a pultnál és a vendéglő részen. 

A főszakácsról az a hír járja, hogy szenvedélyesen keresi a jó alapanyagokat és sörrel összekombinálható ételrecepteket. Az étlapot a szezonalitásnak megfelelően havonta módosítják, mondhatom igen jó ízléssel. Kiváló a steak és tengeri herkentyű felhozataluk. Meg ezek keveréke is. Nem szégyellenek például garnélával töltött malacfarkot felszolgálni, ami ugyan elsőre a kocsonya ízét idézte bennem, de a csípős tormamártás meglepő színezetet adott mindkét összetevőnek. 
Minden hétfőn steak napot tartanak ír füvet legelt és 28 napig száraz hidegben érlelt marhahús darabokból. Olyankor kiírják egy nagy fekete táblára krétával, hogy melyik steakfajtából hányat lehet még megrendelni. De az est végére legtöbbször már csak a kereszttel áthúzott lista olvasható. 
Fallstaff és A lá carte plecsnik sorjáznak a bejárati ajtón, emellett idén még egy kis szakácssipkát is kaptak a Gault&Millau-tól. Ennek ellenére még megfizethetőek az áraik.




Charlie P's Pub and Dining
Cím: Währinger Strasse 3.
Telefon: +43 1 409 79 23, érdemes foglalni
Megközelíthető gyalog a Schottentortól, vagy a 37,38,41-es villamossal  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése