2014. december 2., kedd

Puncsolunk? Glühwein (t)error 2014

Mára megnyitott a legtöbb karácsonyi vásár Bécsben. Mostantól egészen Karácsonyig várják a vásárló és szórakozni vágyókat. A város polgármestere hivatalosan november 15-én kapcsolta fel a Rathaus előtti fenyőfa karácsonyi díszkivilágítását. Idén dél-Tirolból jött a 28 méter magas, 140 éves fa. És hogy szép is legyen a Wiener Gärtnerei (városi kertészet) 2 hétig dolgozott a fa kozmetikázásán. Néhány újabb ágat illesztettek a törzsébe, hogy dúsabb legyen, máshol megstuccolták kicsit az alakját és szépen feldíszítették mindenféle szélálló karácsonyi dísszel. Idén könnyű dolguk volt, mert nemrég még 20 fokokat mutatott a hőmérő. 

De hogy lesz ebből didergő puncsolás jeges napokon? 



Lesz, már mindenki arról beszél, hogy melyik időpontot is lőhetnénk be egy jobbfajta forralt borra. Ja, és melyik legyen az a vásár, amiben először megmerítkezünk a Karácsony-várás édes pillanataiba.
És van is új helyszín a Michaelerplatzon, meg a MuseumsQuartierban. (Az összes bécsi illetve ausztriai karácsonyi piac címe és nyitvatartása itt található).
De vigyázat, nem véletlenül hívják ezeket a vásárokat karácsonyinak. Mind bezár legkésőbb december 24-én! És csak jövő ilyenkor nyit újra.

A december 5-7-diki hétvégén még több helyszínen lesznek tematikus karácsonyi piacok: 
  • megint megrendezik a hagyományos középkori karácsonyivásárt a Heeresgeschichtliches Museum (Hadtörténeti Múzeum) előtt sok gyerekprogrammal, kézműves termékkel, lovagi tornával, rikkancsokkal, Mikulással és a krampuszokkal, meg jófajta középkori étkekkel. (1030 Wien Arsenal, Objekt 1)
  • az Augartenben a Bunkerei (az ormótlan beton légelhárító torony mellett egy valaha volt légvédelmi óvópince) és környéke ad otthont antik és vintage termékeknek, fiatal művészek textilkészítményeinek, amit 3 napon keresztül a délutáni órákban lehet megtekinteni. 
A folytatásban az évek óta hagyományosan ugyanazon helyszínen működő vásárokról lehet olvasgatni... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése