2015. szeptember 8., kedd

Rém cuki - romcuki

Három nyugdíjkorú, de magát még közel sem inaktívnak érző nagyi importálta Budapestről a romkocsamfeelinget, de mert mégiscsak Bécsbe hozták, hát megfejelték némi tejszínhabbal.

A Naschmarkttól induló egyik legismertebb utca, a Schleifmühlgasse, ahol amúgy is minden kicsit más. Jobbnál jobb boltok és vendéglátóipari egységek sorakoznak, hogy a galériákról ne is beszéljek. Ez utóbbiak a feljebbi részen találhatóak, míg a piachoz közelebb pezsgőbárok (Perlage és a Szigeti) meg vicces nevű éttermek és bárok sorakoznak. Nyár óta még egy nyugdíjintézet is - avagy Bécs első romcukrászdája, a Vollpension.
A koncepció ugyanaz, mint a pesti romkocsmáknál: végy egy kibelezett házat, vagy házrészt. Ez esetben egy szuterént. Vakard le a vakolatot a téglákig és fesd be fehérre, vagy ha nem mállik nagyon, hagyd egyszerűen úgy, mintha leesett volna. Majd aggass a falakra mindent, amit az évek során családilag felhalmoztál.


Itt a három alapító néni vélhetően a saját fiatalsága idejéből - vagyis a 70-es évekből - a padláson porosodó nem használt lámpákat, kanapékat kombinálta rojtos csipketerítőkkel, kakukkos órával, retró búrás állólámpával, néhány használt szőnyeggel és sok-sok már csak az ócskásnál fellelhető tányérral, evőeszközzel. 
És persze, mert volt itt fiatal is a koncepcióalkotás körül, megfejelték mindenféle vicces tárggyal, kitűzővel, egységes desig-nal, kis papírkával, minimális hosszúságú étlappal, meg például a csak éjjeliszekrényre való gyógyszertartóval, amibe PEZ cukorkát tesznek.

 
És elkezdték csinálni azt, amit a legjobban tudnak: sütit sütni. Leginkább kerek tortákat, olyanokat, amilyeneket mindenki mamája szívesen gyárt, mert nem kell sok réteget margarinos krémmel összeragasztani. Szóval lehet itt szilvás- és barackoslepényt, almatortát és túrótortát kérni. Meg vettek egy jó kávégépet és egy sörcsapot. A konyhába beállítottak még egy főzni szerető nénit a szomszédból, hogy legyen naponta legalább három fajta meleg egytálétel, mint pl. a sonkás kocka, vagy a sertéspörkölt bécsiesen és máris kiakasztották a nyitva tartás időpontjait. Fiataloknak készült, de mert részben a nyugdíjkorhatáron túliak üzemeltetik, rendszeresen itt található a környék idősebb korosztálya is.


A wc-ket a 70-es évek rózsaszín és zöld színű csempéivel borították, kerestek még néhány rémisztően giccses tárgyat, úgymint porcelán tigris wc-kefetartót és arany karóratartót, amit bambusz függöny mögé rejtettek.


Szóval, ha valakinek kedve van egy jó kávéhoz házisütivel, vagy egy tál lecsóhoz egy pofa serrel, vagy egyszerűen csak egy almafrösschöz a Naschmarkt forgataga után, javaslom térjen be ebbe a nem kicsit eklektikus műintézménybe. Egyszeriben visszatér a ma már mosolyra fakasztó 70-es évek otthonos feelingje.

2 megjegyzés:

  1. Their goal is to simply provide the participant with the opportunity to discover ways to|learn to} play 바카라사이트 and win. The free slots in Casino Robots require neither registering a person profile on internet site}, nor downloading the game on a pc or cell device. Our slots are convenient and accessible always, from any level all over the world. To start half in}, you simply want to pick a title from our catalog and click on} on it. From this second on, you will be able|it is possible for you to} to play without experiencing any difficulties. And, the actual fact} that|although} these are demo variations, you will be able|it is possible for you to} to receive all kinds of bonuses, offers, extra levels, scatter and wild symbols, and so on.

    VálaszTörlés
  2. This must be normalized to the number of decks within the recreation, which is completed by dividing by the approximate number of decks remaining 로스트아크 within the shoe or within the supplier's hand. In a six-deck recreation, if the running count is plus-six and about three decks are left within the shoe, divide plus-six by three to get a "true count" of plus-two. Play begins when you place a wager by stacking a chip or chips within the betting square on the table immediately in front of you. After all bets have been placed, each participant and the supplier are given two playing cards. In a shoe recreation, all participant playing cards are dealt faceup, and the players are not permitted to the touch their playing cards. In a single- or double-deck recreation dealt from the hand, playing cards are dealt facedown and players may pick them up with one hand.

    VálaszTörlés